Definitief ontharen in Turnhout

BLOG

Definitief ontharen in Turnhout

Wat is IPL / SHR?

  
 • De combinatie van IPL-ontharing (Intense Pulsed Light) en SHR tehnologie (Super Hair Removal) HighEnergy lichttherapie biedt een veilige en doeltreffende methode voor permanente ontharing. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een breed spectrum aan golflengtes (515-1200nm). Het doel van de behandeling is om lichtenergie, dat door het pigment in de haarwortelzakjes wordt geabsorbeerd, om te zetten in warmte-energie. De puls leidt de hitte doorheen het haar via de melanine naar de haarwortel. Bij definitief ontharen wordt de haarwortel 'geflitst', waardoor het haar niet meer kan terug groeien.


Hoeveel sessies zijn er nodig?

 • Dit kan verschillen per lichaamsdeel, maar ook per persoon. De haargroei is bij iedereen verschillend en afhankelijk van enerzijds de ontwikkelingscyclus wat de haren doorlopen en anderzijds de verschillende haargroeicycli.
  Bij een behandeling worden alleen de haren getroffen die in de groeifase (anagene fase) verkeren. De meeste haren bevinden zich echter in de zogenaamde rustfase (telogene fase). Pas als deze haren in de groeifase (anagene fase) komen zijn ze ontvankelijk voor een behandeling (gevoelig voor de lichtstraal). 20% tot 30% van het haar bevindt zich in de anagene fase, waardoor hooguit evenveel haren kunnen behandeld worden per behandeling. 
 • Voor een bevredigend resultaat, met een haarreductie van 80% tot 90%, zijn gemiddeld 6-8 behandelingen nodig. 
 • Tussen de eerste behandelingen is een periode van 4-8 weken nodig (afhankelijk van de zone) om de haren van de rustfase naar de groeifase te doen gaan. 
 • Om kleine zones te ontharen van je lichaam, zoals de bovenlip, bikini, oksels, ... kom je best om de 6 weken langs. Voor grotere oppervlaktes geldt een andere haarcyclus en wordt de zone om de 12 weken behandeld. Om deze reden start je best tijdig naar het eindresultaat toe.
 • Om het resultaat optimaal te houden, wordt geadviseerd om 1 à 2 onderhoudsbehandelingen per jaar te ondergaan, omdat er altijd enkele haartjes na een lange rustperiode weer in de groeifase zullen komen.

Is het geschikt voor mij?

 • Heb je een lichte huidskleur en donkere haren, waardoor de haren een maximum aan energie kunnen opvangen, dan ben je een ideale match.
 • Eerder bleke of witte haren met weinig aanwezig pigment in de haarfollikels? Dan is het resultaat ook veel minder en wordt het niet opgestart.
 • Een donkere (en gevoelige) huid met donkere haren wordt met SHR of met de laser behandeld. 

Wanneer zie je resultaat?

 • Na de behandeling is het resultaat niet meteen zichtbaar. Na twee tot drie weken wanneer de epidermis wordt vernieuwd, zullen de haartjes vanzelf uitvallen. Gedurende deze periode lijkt het alsof de haartjes nog groeien, maar in werkelijkheid worden ze naar boven gedrukt door de epidermis. 

Hoe bereid ik mij voor?

 • Om een te grote huidabsorptie te vermijden, is het belangrijk dat de huid niet gebruind is op het moment van de ontharing. Een maand voor de behandeling mogen geen haartjes meer worden gewaxt of uitgetrokken. Wel mag er worden geschoren.
 • Daags (12-24 uur) voor de behandeling scheer je de te behandelen zone, zodat er een minimale stoppel aanwezig is.
 • In de afspraakbevestiging van je gereserveerde behandeling ontvang je nog enkele pré-treatments-tips. Lees deze zeker.
  

Definitieve ontharing met optimaal resultaat!