Cryolipolyse

BLOG

Cryolipolyse

KEEP THE LOVE, LOSE THE HANDLES
Lokale lichaamsvetjes definitief verwijderen

Wil jij ook graag een slanker en strakker figuur?
Heb je al van alles geprobeerd?
Wil jij meer zelfvertrouwen met minder centimeters!


 Cryolipolyse is een populaire behandeling bij À l’Etage SkinCare in Turnhout. Deze techniek is niet bedoeld om snel gewicht te verliezen of overgewicht tegen te gaan. Wel gaat het hier om het shapen van je lichaam door lokaal vet definitief te bevriezen op een natuurlijke manier. Je lichaam doet hierbij zelf het werk.

Welke zones kunnen behandeld worden?

 • buikzone
 • love handles
 • billen
 • bovenbenen
 • knieën
 • binnenkant billen
 • armen
 • onderkin  

Resultaten

Al na drie weken zijn de eerste resultaten zichtbaar van een strakkere huid. Na een periode van twee tot drie maanden zullen de grootste resultaten zichtbaar zijn. Het lichaam blijft nog vier tot zes maanden na de behandeling doorgaan met het afvoeren van de afgebroken vetcellen. Het geeft gemiddeld een vetreductie van 20% in de behandelde gebieden.

 • Door vet definitief te bevriezen krijg je een slanker figuur.
 • Je kan weer vol zelfvertrouwen buitenkomen en je voelt je beter in de je vel. 
 • Je past al snel terug in je favoriete strakke kleding die je vanachter in de kast had verstopt. 
 • Je voelt je terug fantastisch wanneer je in de spiegel kijkt. 
 • Door een gezonder gewicht krijgt je lichaam ook terug meer energie. 
 • Je kan terug soepeler bewegen en gaat gezonder door het leven. 
 • Het krijgen van een strakker lichaam geeft je een boost om een sportieve en gezonde levensstijl aan te gaan om dit strakke lijf te behouden. 


Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Voor de behandeling hebben we eerst een intakegesprek. Als er op de te behandelen plek voelbaar vet aanwezig is, kan een behandeling plaatsvinden. Om het meest optimale resultaat te verkrijgen, bestaat het programma uit drie behandelingen met een tussenperiode van acht tot twaalf weken. Deze duren telkens één uur. Na elke behandeling vermindert het aantal vetcellen aanzienlijk. Na de eerste behandeling kan je al tot 20% reductie in vetcellen bereiken. Tijdens de tweede en derde behandeling kan het aantal vetcellen tussen de 30% en 40% worden verminderd. Tussen de opeenvolgende behandelingen ligt een periode van acht tot twaalf weken om het lichaam tijd te geven om de vernietigde vetcellen af te voeren en de huid te herstellen. 

Een onderhoudsbehandeling is vrijblijvend, aangezien bevroren vetcellen definitief weg zijn. Om zichtbare resultaat te behouden, is een gezonde levensstijl belangrijk. Let op je voeding, beweeg elke dag en slaap voldoende. Er kunnen altijd nieuwe vetcellen ontstaan door een aanpassing in je levensstijl, zoals een overmaat aan eten. Afhankelijk hiervan kan het nodig zijn om één of meerdere onderhoudsbehandelingen per jaar in te plannen.

Cryolipolyse en de wetenschap

 • Het Cryolipolyseproces is ontdekt door de dermatologen dr. Dieter Manstein en dr. Rox Anderson. Zijn zijn verbonden aan het Wellman Center for Photomedicine, Massachusetts General Hospital in Boston (VS), een ziekenhuis dat gelieerd is aan het Harvard Medical School. Klinisch onderzoek onder honderden patiënten toonde aan dat Cryolipolyse een effectieve manier is om vet definitief te bevriezen, zonder het risico en de hersteltijd van een operatie. Het resultaat is een zichtbare, natuurlijk ogende vetreductie in de behandelde gebieden. Aanvullende onderzoeken door Harvard en andere expertisecentra bevestigen dat wanneer vetcellen gedurende een langere periode worden blootgesteld aan nauwkeurig gedoseerde kou, deze cellen geleidelijk zullen afnemen en verdwijnen. Dit proces wordt 'geïntroduceerde apoptose' genoemd.


De beste apparatuur

Met de nieuwste toestellen kunnen vier plaatsingen tegelijk behandeld worden!

De hoogste kwaliteit tegen een betaalbare prijs. De nieuwste toestellen beschikken over meerdere behandelkoppen, waardoor er 4 plaatsingen tegelijk kunnen plaatsvinden. Het uitmuntende koelmechanisme zorgt ervoor dat ongewenst vet in amper enkele minuten de gewenste temperatuur bereikt om te bevriezen, dankzij de revolutionaire en unieke 360gr-Peltier-koeling welke een permanente koeling rondom in de kop garandeert. Hierdoor worden superieure resultaten worden bereikt. Een plaatsing duurt slechts 45 minuten. 

Cryolipolyse Turnhout A l'Etage SkinCare - lokaal lichaamsvet definitief bevriezen

Verschil tussen vetreductie en gewichtsverlies

 • De meeste mensen die een dieet volgen verliezen gewicht zolang ze op dieet zijn. Ze vervallen echter vaak in hun oude gewoonten en komen snel terug bij wanneer ze stoppen met het dieet. Dat wordt vaak het jojo-effect genoemd. Een ander nadeel van een dieet is dat je voortdurend denkt aan ‘(niet) eten’, waardoor het moeilijk is om het dieet vol te houden. Gewichtsverlies en vetreductie zijn heel verschillende dingen die vaak door elkaar worden gehaald. Bij gewichtsverlies worden de vetcellen kleiner, maar blijft het aantal vetcellen gelijk. Als je terug zwaarder wordt, nemen de vetcellen weer toe in omvang. Met cryolipolyse vermindert het aantal vetcellen in de behandelde gebieden daadwerkelijk en komen ze niet meer terug. 

 Cryolipolyse Turnhout - Behandelde gebieden

De werking van Cryolipolyse

Het onderliggende vetweefsel van het te behandelen gebied wordt nauwkeurig gekoeld met een non-invasieve behandelkop. Deze kop tast de oppervlakte van het huidweefsel niet aan. De vetcellen worden optimaal gekoeld en gekristalliseerd 'bevrozen'. Een natuurlijk verwijderingsproces treedt in werking, genaamd apoptose, waarbij het lichaam de gekristalliseerde vetcellen zelf verwijdert. Het lichaam voert het definitief bevrozen vet en de dode cellen op een natuurlijke manier af. De behandelde vetcellen verdwijnen en komen niet meer terug. 
Met behulp van het verwarmen van de huid wordt het vet losgeweekt. Hierdoor kan tijdens het koelingsproces meer vet worden behandeld omdat er een grotere huidopname mogelijk is. Door het verminderen van het aantal vetcellen is het resultaat een zichtbare vermindering van vetophoping. 

Hoe voelt de behandeling?

 • Tijdens Cryolipolyse wordt een Natural Silk Antifreeze Mask geplaatst op het te behandelen gebied. Daarna wordt de huid met een behandelkop vacuüm gezogen. Je ervaart een trekkend gevoel. Het doelgebied wordt binnen enkele minuten warm om de vetcellen los te maken. Daarna start de gerichte koeling pas. Dit voelt in het begin erg koud aan, maar dit zal binnen de tien minuten van de behandeling verdwijnen en overgaan in een gevoelloosheid. Vaak lezen mensen een boek, doen een dutje of internetten tijdens de sessie. De behandeling duurt gemiddeld één uur. Hierna wordt de applicator van de huid verwijderd en word je verwend met een stevige massage op de behandelde plek. Aangezien het geen chirurgische ingreep is, is er geen hersteltijd nodig. Na de behandeling kan je terug je dagelijkse activiteiten oppakken. Het is wel belangrijk om achteraf dagelijks voldoende water te drinken, zodat de afvoer van de vetcellen vlot kan verlopen.

Cryolipolyse Turnhout - Nazorg

Minimaal aantal plaatsingen per keer
 • Billen: 2-4 plaatsingen
 • Armen: 2 plaatsingen
 • Buik: 1-4 plaatsingen
 • Taille/heupen: 2-4 plaatsingen
 • Rug: 2-4 plaatsingen
 • Kaakcontour (onderkin): 2 plaatsingen

 Het resultaat verhogen

Gebruik thuis het geadviseerde Cosbeau Slimming Serum gedurende de behandelcyclus. Het heeft een vetafbrekende werking, waardoor het overtollig vet sneller wordt afgevoerd door het lichaam. Blijf ook gezond eten en volg indien nodig een gebalanceerd dieet. Regelmatig bewegen zal ook een positief effect hebben op het resultaat van de behandeling. Vermijd ook zeker het gebruik van ontstekingsremmende medicatie tot zes weken na de behandeling. De reactie van ontstekingsremmers op je lichaam zal het proces van de te verwijderen dode vetcellen namelijk vertragen.