Definitief ontharen in Turnhout

BLOG

Definitief ontharen in Turnhout

Laat harsen, scheren en epileren achterwege door je definitief te laten ontharen bij À l’Etage SkinCare in Turnhout. De behandeling is  ijnloos, veilig en snel. Met de nieuwste revolutie in lichttherapie is permanente ontharing bij nagenoeg alle huidtypes en huidskleuren mogelijk. Pak nu ongewenste haargroei aan met permanente ontharing in Turnhout.

Definitief ontharen voor alle huidtypes.


Als gespecialiseerde schoonheidsspecialiste garandeer ik jou een snelle, veilige en uiterst efficiënte behandeling.

 • De behandelingen voelen zeer comfortabel aan door de gekoelde behandelkop (Peltier-koeling).
 • Ik bied een maximale veiligheid voor de huid doordat het toestel volledig programmeerbaar is op diverse parameters. Hierdoor kunnen zowel lichte als donkere huidtypes perfect worden behandeld voor een permanente ontharing.
 • Door de diverse formaten van de diafragma’s is een zeer korte behandeltijd gewaarborgd.
 • Ook zeer fijne haartjes kunnen definitief verwijderd worden.
 • Bij de opstart van het traject voor definitief ontharen, krijg je duidelijke informatie omtrent het aantal sessies en waar je op moet letten tussen de sessies door. 

Wat is IPL / SHR?

  
 • De combinatie van IPL-ontharing (Intense Pulsed Light) en SHR tehnologie (Super Hair Removal) HighEnergy lichttherapie biedt een veilige en doeltreffende methode voor permanente ontharing. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een breed spectrum aan golflengtes (515-1200nm). Het doel van de behandeling is om lichtenergie, dat door het pigment in de haarwortelzakjes wordt geabsorbeerd, om te zetten in warmte-energie. De puls leidt de hitte doorheen het haar via de melanine naar de haarwortel. Bij definitief ontharen wordt de haarwortel vernietigd, waardoor het haar niet meer kan terug groeien.


Hoeveel sessies zijn er nodig?

 • Voor een succesvol eindresultaat zijn gemiddeld 8 tot 10 behandelingen noodzakelijk. Dit kan verschillen per lichaamsdeel, maar ook per persoon. De haargroei is bij iedereen verschillend en afhankelijk van enerzijds de ontwikkelingscyclus wat de haren doorlopen en anderzijds de verschillende haargroeicycli.
  Bij een behandeling worden alleen de haren getroffen die in de groeifase (anagene fase) verkeren. De meeste haren bevinden zich echter in de zogenaamde rustfase (telogene fase). Pas als deze haren in de groeifase (anagene fase) komen zijn ze ontvankelijk voor een behandeling (gevoelig voor de lichtstraal). 20% tot 30% van het haar bevindt zich in de anagene fase, waardoor hooguit evenveel haren kunnen behandeld worden per behandeling. 
 • Voor een bevredigend resultaat, met een haarreductie van 80% tot 90%, zijn gemiddeld 8 behandelingen nodig. Tussen de eerste behandelingen is een periode van 4-8 weken nodig (afhankelijk van de zone) om de haren van de rustfase naar de groeifase te doen gaan. 
 • Om het resultaat optimaal te houden, wordt geadviseerd om 1 à 2 onderhoudsbehandelingen per jaar te ondergaan, omdat er altijd enkele haartjes na een lange rustperiode weer in de groeifase zullen komen.

Is het geschikt voor mij?

 • Heb je een lichte huidskleur en donkere haren, waardoor de haren een maximum aan energie kunnen opvangen, dan ben je een ideale match.
 • Eerder bleke of witte haren met weinig aanwezig pigment in de haarfollikels? Dan is het resultaat ook veel minder en wordt het niet opgestart.
 • Een donkere (en gevoelige) huid met donkere haren wordt met SHR of met de laser behandeld. 

Wanneer zie je resultaat?

 • Na de behandeling is het resultaat niet meteen zichtbaar. Na twee tot drie weken wanneer de epidermis wordt vernieuwd, zullen de haartjes vanzelf uitvallen. Gedurende deze periode lijkt het alsof de haartjes nog groeien, maar in werkelijkheid worden ze naar boven gedrukt door de epidermis. 

Hoe bereid ik mij voor?

 • Om een te grote huidabsorptie te vermijden, is het belangrijk dat de huid niet gebruind is op het moment van de ontharing. Een maand voor de behandeling mogen geen haartjes meer worden gewaxt of uitgetrokken. Wel mag er worden geschoren.

Stappenplan Definitieve Ontharing

 1. Voorbereiding
  Voor een optimaal resultaat mag je vier weken voor het definitief ontharen niet epileren, plukken of andere ontharingsmethoden gebruiken. Scheren of knippen is wel toegestaan. Verder adviseer ik om niet naar de zonnebank te gaan voor de behandeling, net als vier weken na de behandeling. Het is belangrijk om je huid te beschermen met een zonnebrandproduct met een hoge factor (SPF50).
 2. Intake
  Je start altijd met een persoonlijke intake. Samen doorlopen we een vragenlijst om te bepalen welke behandelingen het meest optimaal zijn, zodat de permanente ontharing zo aangenaam en effectief mogelijk verloopt.
 3. Flitsende behandelingen
  De behandeling gaat snel en varieert van een tiental minuten tot een uur. Tijdens de behandeling worden het haarwortelzakje en de haarstamcellen 'geraakt' en vernietigd, waardoor geen nieuw haar meer kan geproduceerd worden. Er worden meerdere haarzakjes per puls vernietigd.

  Er zijn tussenpozen tussen elke sessie van definitief ontharen vereist. Om kleine zones te ontharen van je lichaam, zoals de bovenlip, bikini, oksels, ... kom je best om de 6 weken langs. Voor grotere oppervlaktes geldt een andere haarcyclus en wordt de zone om de 12 weken behandeld.
  

Definitieve ontharing met optimaal resultaat!