Over mij

BLOG

Over mij

Hoi, laat ik me even voorstellen.

Ik ben Kristine en sinds 2010 run ik mijn schoonheidsinstituut. Al jaren ben ik geboeid door de huid en hoe deze gezond te houden, op natuurlijke wijze. Van buiten, maar ook van binnenuit. Mooi ouder worden, met een egale én jonge uitstraling is een interessante uitdaging. Zo omring ik me met hoogwaardige producten en professionele opleidingen, waar kennisoverdracht een waardevolle aanvulling is. 

Deze kennis aanreiken aan jou vind ik belangrijk, om een oplossing te bieden voor een probleem dat zich stelt, of het nu gaat om rimpeltjes of verslapping, acné of puistjes, pigmentvlekjes of rosacea, een vale huid of open poriën. Of misschien wens je gewoon een goede basisverzorging aan te leren. Iedere vraag is uniek en dat is ieders huid ook -  om deze reden geef ik advies op maat, op maat van jouw vragen. Resultaatgericht.
Wil je graag behaalde resultaten zien, dan verwijs ik je graag naar enkele voorbeelden hiervan op deze website of naar de voor&na's op Instagram (Highlights).

 

HOE HET BEGON

À l’Etage SkinCare is gestart in maart 2010 op het tussenverdiep van het herenhuis met rustgevend uitzicht op het kasteel, het omringende water en de Kuub. Bij het bezichtigen van de woning sprak een bepaalde ruimte me zo aan, met het invallende namiddagzonnetje, dat ik meteen wist welke bestemming ik deze wou geven. Het mooie uitzicht was een surplus en geeft het geheel cachet. De opmerkelijke uitstraling en het speelse karakter van de indeling kregen onmiddellijk een invulling. 

Alle opleidingen die ik die voorgaande jaren had gevolgd kwamen samen in deze ruimte. Een a-typisch schoonheidsinstituut! 

De naam À l’Etage (met de eigenzinnige schrijfwijze van de eerste letter, I know) is ontstaan op een gezellige avond met mijn zus, (wijlen) schoonbroer en een goei fles rode wijn.

SkinCare inside out werd nadien mee verweven in het logo, omdat ik absoluut geloof in de kracht van suppletie om de huid van binnenuit te verbeteren. Alles start met een gezond microbioom! Een gezonde darmflora herken je aan een gezonde huid!

 

De ambulante verzorgingen op locatie (die ik toen reeds toepaste in diverse afdelingen van verschillende ziekenhuizen, rustoorden en particulieren) werden eerst nog gecombineerd met een functie in de farmaceutische sector. Met de opstart van mijn praktijkruimte werden deze verplaatsingen afgebouwd om volledig over te schakelen naar het eigen schoonheidssalon.


Was het simpel? Neen.

Was het makkelijk? Niet altijd.
Alle ballen in de lucht houden was met momenten een behoorlijke uitdaging.

Was het het waard? Ab-so-luut YES.

 

Dream it - Wish it - DO it 


De daarop volgende jaren werden disciplines toegevoegd, verlegd, uitgediept én gecombineerd met een functie in de farmaceutische sector, mijn gezin, twee studenten, een pup, intense opleidingen en een serieuze (6 maanden) renovatie van het gelijkvloers ... Pittig dus. Hoe druk ook, de zekerheid en het vertrouwen in de groei van het gekozen pad bracht me ook de nodige balans.

Nu mijn beide kids al geruime tijd op eigen benen staan, heb ik letterlijk en figuurlijk ruimte genomen met focus om mijn passie verder fulltime uit te bouwen. Noem me gerust een laatbloeier :-). Het voordeel voor jou is dat ik de afgelopen paden in huidevoluties reeds effectief heb doorlopen en hier gericht advies in kan voorzien. Want de issues waar jij nu tegenaan loopt, zijn zeer herkenbaar uit eigen ervaring... en deze discipines bied ik jou graag aan.

 

RENOVATIE 

En ineens was er 2019, een jaar van ommekeer... eentje met grote werken (plaatsing centrale verwarming 'from scratch' over de 3 verdiepingen). In oktober van datzelfde jaar, werd de fysieke winkelruimte op het gelijkvloers gerealiseerd om het ondertussen uitgebreide productgamma én workshops gepast te kunnen aanbieden. Deze renovatie brengt weer de nodige rust in de behandelruimte, waardoor je volledig ontspannen van jouw behandeling kan genieten, “zen” in hartje Turnhout dus.

 

KENNIS

Ik hou er oprecht van mijn kennis uit te breiden en school me continu bij in de disciplines die ik aanbied, zo heb ik me na het behalen van het diploma van schoonheidsspecialiste o.a. verder gespecialiseerd in x-tig cursussen waaronder diverse massagetechnieken, medische pedicure, Westerse en Oosterse voetreflexologie, van aromatherapie, Chinese voedingsleer en basis meridianenleer tot basisdermatologie voor schoonheidsspecialisten.

De focus ligt de laatste jaren bij huidverbeterende gelaatsbehandelingen, waarvoor ik opleidingen volg in binnen -en buitenland. Deze behandelingen, met ondersteuning van huidsupplementen en verzorgingsproducten voor thuisgebruik, geven dan ook de beste resultaten.

 

 GROEI

Vanuit het esthetische kwam dan ook een logische stap om minerale make-up te combineren met huidverbetering. De keuze in product was snel gemaakt. Een CLEAN BEAUTY SKINCARE-merk dat je huid verbetert, laat ademen en een mooi natuurlijke uitstraling garandeert, voor elke leeftijd, dag na dag.

Met deze meest zuivere minerale make-up leer ik jou, individueel of in een workshop, om jouw huid te beschermen op weg naar de mooiste versie van jezelf. 

 

TEAM 

Er wordt ook samengewerkt met medische collega's voor aanvullende disciplines, zoals permanente make-up. De reacties zijn unaniem positief en de agenda staat dan ook telkens snel volgeboekt.

Door dergelijke samenwerkingen blijft het niveau hoog en kan PMU worden ingepland in het instituut, als ik zelf de extra adviesuurtjes tijdens de winkelmomenten heb.

Zo blijf ik mijn focus behouden op de intensifiëring van de huidverbeterende gelaatsbehandelingen met make-up advies, definitieve ontharing en Cryolipolyse.

 

ONLINE

De voorbije periode tijdens de drie C-sluitingen heb ik me vooral gefocused op het implementeren van een nieuw kassasysteem & het hele online gebeuren, zoals het maken van mijn website, een webshop, online reservatiesysteem en het ontdekken van diverse social media opleidingen om Instagram beter te beheersen... de eerste Posts, Stories en Reels waren zo tijdrovend, maar gaandeweg ontdekte ik verschillende Apps en lukte het vlotter met filmpjes, voice-overs en overlays in te voegen. Ook "voor-en-na's" van een gelaatsbehandeling in een bewegend beeld duidelijk aanbrengen en nadien vastzetten in de Highlights bleek een techniek als een ander. Is het perfect? Neen, helemaal niet. Is het duidelijk? Ik hoop het wel :-). Ik leer elke dag bij.

 

En zo heb ik jou een inkijkje gegeven achter de schermen.
Ik hoop dat je het interessant vond.

Graag tot ziens bij À l’Etage SkinCare 
SkinCare inside out